Havnemeden_2015_1.JPGHavnemeden_2015_2.JPGHavnemeden_2015_3.JPGHavnemeden_2015_4.JPGHavnemeden_2015_5.JPGHavnemeden_2015_6.JPGHavnemeden_2015_7.JPGHavnemeden_2015_8.JPG

 

Lidt historie omkring Havnemeden

 

I 1978 indbød Korsør Kommune alle foreninger i Korsør, der på en eller anden måde havde noget med vand at gøre, til at være med i noget man kaldte Korsør Marinaden. Navnet var valgt fordi en marinade er en blanding af mange forskellige ingredienser, og samtidig et ordspil der signalerer noget maritimt. De forskellige arrangementer skulle afvikles over en 14 dages periode umiddelbart inden skoleferien begyndte.  

 

I KLF’s daværende bestyrelse enedes vi om, at lave et par arrangementer de to torsdags aftener.

 

Dengang var der en masse kystkonkurrencer, da det var på den måde vi finansierede ørredudsætningerne. Men de konkurrencer var kun for de mere etablerede lyst/sportsfiskere – vi ville lave noget hvor alle havde en mulighed for at deltage. Det blev starten på de senere meget berømte Havnemedekonkurrencer.

 

Allerede den første aften følte vi at succesen var hjemme, da der dukkede ca. 75 deltagere op, og da der på den anden aften kom hele 110 deltagere, var vi godt klar over at vi havde fat i noget af det rigtige. 

 

Selve Korsør Marinaden afgik ved en stille død, men i Korsør Lystfiskerforening syntes vi at succesen skulle følges op. Derfor fortsatte vi, og det blev efterhånden en event som lystfiskere over hele Sjælland så frem til hvert år – ja vi havde sågar deltagere fra Fyn, Jylland og Tyskland, der kom igen år efter år. Da vi midt i 80-erne var på de allerhøjeste skagler, var der præmier for 35.000 – 40.000, med en førstepræmie der lød på en tur for 2 til Surna i Norge. 896 deltagere var det højeste antal vi nåede.  

 

I slutningen af 80-erne måtte vi tage den tunge beslutning at stoppe med Havnemeden.

 

I 2006, i forbindelse med foreningens 40 års jubilæum, lavede vi en 40 års Jubilæumsudgave af Korsør Havnemede. Et par af de bærende kræfter ved de første havnemeder, gik ind i arbejdet igen og agerede tovholdere, mens hele bestyrelsen og resten af Korsør Lystfiskerforenings aktive medlemmer, også gav små og store nap med, såvel før, som under og efter selve arrangementet.

På trods af vejrgudernes vrede, kom der næsten 300 deltagere. Selv om vi havde forventet flere, skal vi huske på, at det snart er 20 år siden vi stoppede konkurrencerne. I 2007 toppede vi indtil videre med 350 deltagere for at i 2008 kunne byde velkommen til lidt over 300 deltagere.

I 2009 gik alle rundt og sagde finanskrise og vi besluttede os derfor at holde 1 års pause. ”Havnemeden” vendte stærkt tilbage i 2010 med 370 deltagere og over 400 deltagere i 2011.

 

2016

Korsør Lystfiskerforening afholdte Danmarks største bundmede-fiske-konkurrence lørdag d. 28 maj 2016 med 631 deltagere, som havde en forrygende dag på havnearealet. Allerede fra morgenstunden stod solen højt på himlen og der blev den resten af dagen. I 2016 var det bedste vejr vi har haft til en havnemede i nyere tid. Der blev brugt masser af orm og selvom der blev hentet orm i både Roskilde og Næstved, så var det nødvendigt at spæde op med skalrejer og muslinger på dåse som også fungerede glimrende som agn.

Rundt omkring på havnearealet var der kan i grillen og der blev hygget i familierne mens man holdt øje med om den store præmiefisk var ved at spise agnen for enden af linen.

 

Præmieoverrækkelsen foregik i "gryden" på fæstningen hvor der var fyldt godt op med alle deltagerne. Præmieoverrækkelserne blev foretaget af Jørgen Brodersen, formand for Havneudvalget og fra Jørn Ole Didriksen fra Korsør City.

Korsør Lystfiskerforening vil gerne takke alle deltagerne for en god dag, samt alle sponsorerne som gjorde det muligt.

Joomla templates by a4joomla